Y Buurtrestaurant

Het Y-Buurtrestaurant is meer dan zomaar een restaurant. 
In 1987 ging een groepje vrijwilligers van start met één keer in de week een eetcafé. Doel was buurtbewoners die alleen wonen middels het samen eten met elkaar in contact te brengen.

Inmiddels in 2021 is het Y-Buurtrestaurant een begrip op Scheveningen, elke werkdag geopend van 11.30 tot 17.00 uur in een sfeervol 17e eeuws pand, Keizerstraat 58 voor een hapje en drankje voor redelijke prijzen en ontmoeting, buurtbewoners in het algemeen en senioren in het bijzonder ,iedereen is welkom. Ons buurtrestaurant huren voor een verjaardag of workshop kan ook.

Samen met buurtgenoten eten.
Elke werkdag een verse en gezonde 3 gangen maaltijd om 13.00 uur voor 4,50 euro. (reserveren). Onze gastvrouw/heer heeft ook altijd aandacht voor uw vraag of verhaal.

Een verse gezonde maaltijd aan huis?
Bent u 80 jaar of ouder of aantoonbaar aan huis gebonden dan bezorgen wij ook elke werkdag of de dagen van uw keuze aan huis (stadsdeel Scheveningen) een verse en gezonde 3 gangen maaltijd voor 5 euro of vriesmaaltijd voor 3 euro. (reserveren)

Weinig te besteden en toch een gezonde betaalbare maaltijd?
Voor buurtbewoners die weinig te besteden hebben zijn er elke werkdag gezonde vriesmaaltijden om af te halen voor 3 euro. (reserveren niet nodig)

Samen koken en samen eten.
Kan elke donderdag om 18.30 uur voor 4,50 euro een verse en gezonde 3 gangen maaltijd. (reserveren)

Bewegen voor buurtbewoners
Bewegen is gezond, daarom kan men elke dinsdagavond een potje recreatief tafeltennissen in de ruimte naast ons buurrestaurant. (reserveren)

Muziekactiviteiten voor buurtbewoners
YMCA is ook een muziekcentrum, dus organiseert het Buurtrestaurant ook regelmatig muziekactiviteiten waar samen muziek gemaakt kan worden.  

Voor kleinschalige hulp (o.a. boodschappen aan huis of mee naar de dokter) kunt u Monique van Vugt contacten via tel. 06 21428242, zij coördineert de studenten die helpen namens het ROC Mondriaan.

Vrijwilligers gezocht
Wilt u het mooie werk van het Buurtrestaurant als vrijwilliger steunen bent u van harte welkom. Het kan 1 dag(deel) of meerdere dagen per week om bijvoorbeeld te koken, als gastvrouw/heer of bezorger. Interesse? Neem contact op met Sandra gegevens hieronder bij ‘medewerkers en contact’

Medewerkers en contact
Ons buurtrestaurant werkt met vrijwilligers, studenten en kandidaten die zich voorbereiden op de arbeidsmarkt. Eindverantwoordelijk is een operations manager Sandra Pronk 06 15258765 of mail kantoor@ymcaservice.nl Voor bezorg aan huis kunt u haar contacten.Heeft u nog vragen of wilt u reserveren dan kunt u elke werkdag bellen 070 3555120  tussen 11.30 en 17.00 uur

Menu's vindt u onder de foto.
Menu:
30-11 Cesar salad op toast, zuurkoolschotel, vla
01-12 Salade, zoet zure roerbak mie met kip, yoghurt
02-12 13.00 uur Soep, wortelschotel, toetje van de chef
02-12 18.30 uur Courgettesoep, broodje hamburger, frites, yoghurt met blauwe bessen
03-12 Hapje, couscous met kip, vla
06-12 Stokbrood, andijviestamppot met speklapje, fruit
07-12 Londonderrysoep, lasagne ham prei, kwark
08-12 Wintersoep, surinaamse groenten met rijst, vla fantasie
09-12 13.00 uur Tomaten mozzarella, rode kool schotel met appel en aardappelpuree, appeltaart
09-12 18.30 uur Wintersoepje, stoofpot, aardappelpuree, griesmeel met bitterkoekjes
10-12 Soepje, pasta bolognese, citrus kwark
13-12 Kokossoep, gekookte aardappel met gehaktbal, snijbonen, vlaflip
14-12 Salade, pasta perso met kip en kaas, perzikvla
15-12 Wintersoep, aardappel groenten schotel, fruit
16-12 13.00 uur Hapje, snijbonen, slavink, krieltjes, fruityoghurt
16-12 18.30 uur kerstsoep, doperwten, worteltjes, aardappelpuree,rollade, kersttoetje, koffie met kerstverrassing
17-12 Augurk in cervelaat, witlofstamppot, spekjes en kip, vla
20-12 Mosterdsoep, verrassingsstamppot, toetje van de chef
21-12 Wintersoep, kip kerrie met rijst, honing kwark
22-12 Hapje, groentengehakd ovenschotel, appeltaart
23-12 Tomatensoep, bloemkool gratin, trifle
24-12 Ham met meloen, stamppot carbonara, vla
Vakantie buurtsupper, alleen bezorgmaaltijden op maandag en donderdag.
27-12 Hapje, noedels met groenten en vlees, limoen kwark
30-12 Komkommersalade, lasagne bolognese, blanke vla
03-01 Pompoensoep, broccoli ovenschotel, toetje van de chef
06-01
10-01
11-01
12-01
13-01
13-01 18.30 uur Diverse soorten kroepoek, aangeklede bami, chocoladevla met slagroom
14-01
17-01
18-01
19-01
20-01
20-01 18.30 uur Mini saucijzenbroodje, sperziebonen, gebakken aardappel, vleesje, Turkse yoghurt met honing en walnoot
21-01
27-01 18.30 uur Toast met brie, stamppot rauwe andijvie met spekkies, dubbele Olé a la Anita
03-02 18.30 uur Amuse, chili con carne met rijst, winterverrassing
10-02 18.30 uur Caprese, pasta bolognese,salade, koffie met cake

×

Benjamin Lampe, docent drum en bandcoach.

Benjamin Lampe (1990) begon op zijn twaalfde met het bespelen van drums en gitaar. Twee jaar later stond hij met zijn bandjes al met eigen muziek op de planken. In 2009 startte hij de studie drums aan de Popacademie in Rotterdam. Vier jaar later studeerde hij af. Benjamin is altijd bezeten van muziek geweest en is blij dat hij van deze passie zijn werk heeft kunnen maken. Bij de YMCA is Benjamin al enkele jaren drumdocent en bandcoach.

×

Monique Harteveld, dirigent kindertheaterkoor De Zeesterren.

Kindertheaterkoor De Zeesterren staat onder leiding van Monique Harteveld (1973). Zij heeft afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan als kinderkoordirigent, zangtrainer bij theaterscholen en zingen met en voor kinderen. Na haar opleiding Schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en De Haagse Acteer Academie volgde ze een masteropleiding theatermusicus aan het Koninklijk Conservatorium. Monique heeft jarenlang gewerkt als zangtrainer op diverse Jeugdtheaterscholen: Jeugdtheater Hofplein (Rotterdam), Jeugdtheaterschool Zuid Holland, Koorenhuis (Den Haag) en bij verschillende kinderkoren, zoals Jeugdtheaterkoor Reuzeleuk (Schiedam) en Roezemoes (Den Haag). Als docent muziek werkt zij op verschillende basisscholen in Nederland waar zijzelf projecten voor schrijft, instudeert en dan samen met kinderen en docenten naar een uitvoering toewerkt. Zij heeft inmiddels een enorm uitgebreid, zelfgeschreven en uniek repertoire opgebouwd. Dit repertoire wordt gebruikt bij De Zeesterren. Afgelopen jaren zijn er verschillende CD’s uitgebracht (o.a. De drie prinsesjes, Het Speelgoedhuis, Reuzeleuk 1, een Reuze kerst, Sinterklaas is weer in het land en Ga je mee naar de zee) en in het najaar van 2012 wordt gestart met het opnemen van videoclips. Monique’s methodiek kenmerkt zich door het creëren van een rustige en gezellige sfeer, waarin kinderen zich vrij voelen om zichzelf te laten zien en hun stem te laten horen. Naast stemvorming, zijn het weten wat je zingt en het uitbeelden belangrijke elementen in haar lessen en composities.

×

Rob Buis, dirigent YMCA Gospelchoir.

Rob Buis (1981) studeerde in 2003 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In datzelfde jaar speelde hij als pianist in de theatertour Dewi & the spirit of joy. Daarna speelde Rob bij onder andere Kees Kraayenoord, Stonewashed, Ralph van Manen en Linda Wagenmakers. Van Linda’s band was hij ook de muzikaal leider. In zijn eigen studio speelt hij regelmatig toetsenpartijen (piano, hammondorgel, accordeon, synthesizer) in voor CD-producties van diverse artiesten. Als arrangeur en maker van orkestbanden werkte hij onder andere voor het RTL-programma X-factor, waar hij kennis maakte met de meidengroep X6. In 2008 maakte hij met leadzangeres Sanne de Winter een kinder-CD. Naast X-factor werkte Rob ook voor het programma Korenslag (seizoen 3) als producer van de orkestbanden en als muzikaal leider en pianist van de finale-band. Rob werkt als componist vaak samen met Greg Kromosoeto. Zij hebben bijvoorbeeld samen liedjes geschreven voor ‘Hans en Grietje – De Musical’ en de filmmuziek en titelsong verzorgd van de film ‘Mentale Sieraden’. Van deze laatste was Rob ook de producer. Als producer heeft Rob onder andere het album ‘Sing over me’ van Joke Buis gemaakt en de single ‘Later mag je groter zijn’ van Kees Kraayenoord. Rob is sinds 2000 dirigent van het YMCA Gospel Choir.

×

Lesley Warendorff, docent gitaar, singer-songwriting en bandcoach.

Lesley (1988) afgestudeerd aan de Pop Academie Rotterdam. Zijn specialiteit is gitaar, zang, programmeren en het organiseren van events.

×

Leonie Overgaag, docent Y-musical en Theaterschool.

Leonie (1989) combineerde haar bachelor theaterwetenschap aan de UVA met de opleidingen regie aan het RCTH te Rotterdam en mime aan de AHK te Amsterdam. Daarna deed zij als eerste Nederlandse ooit de masteropleiding 'Dirección escénica y dramaturgia' aan de Universidad de las Artes, Buenos Aires. Leonie schreef en regisseerde diverse toneelstukken en musicals, en verzorgde bij meerdere musicals de choreografie. Daarnaast werkt zij op middelbare- en basisscholen als dramadocent. In 2016 richtte Leonie in Argentinië haar eigen theaterschool 'Theatertaal' op, waarmee ze d.m.v. theater kinderen en volwassenen spelenderwijs de talen Nederlands, Engels en Spaans aanleert en laat oefenen.

×

Maria Rosaria, docent klarinet.

Maria Rosaria (1987), geboren in Napels, afgestudeerd in het Conservatorium "Licinio Refice" in Italië (Bachelor of Music 2009/2010) en in het Utrecht Conservatorium (Master of Music 2012/2013) onder leiding van Céleste Zewald. Momenteel werkt ze als performer met haar twee ensembles (Quatrìola Ensemble en Kariatides Duo) en als klarinet - docent in het Muziekschool Eensgezind -Nieuwkoop, in het YMCA - Den Haag en als Muziek docent in het kinderopvang “10forkids” ook in Den Haag. In de zomer 2013 werd ze toegelaten in de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana in Siena (Italië) voor de zomer masterclass met M ° Alessandro Carbonare (I° klarinet in het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia).

×

Myrthe Zonneveld, docent Y-musical Theaterschool, peuter en kleutermuziek.

Myrthe (1996) is in 2018 afgestudeerd aan de Dutch Company of Performing Arts. In de korte tijd na haar studie heeft Myrthe al de nodige ervaring opgedaan bij o.a. ‘Soldaat van Oranje’ en de musical ‘Lang geleden’. Het les geven is wat haar goed afgaat. Daarvoor heeft zij ook een rij van vaardigheden zoals zang, stem-acteren, jazz dans, moderne dans, pop/show/musicaldans.

×

Robin Dirksen, docent zang, Y-Musical en Theaterschool, Singer songwriting, DJ lessen, peuter en kleutermuziek.

Robin Dirksen (1996) is vers afgestudeerd zangeres van de Herman Brood Academie. Als frontvrouw van haar band AVA NOVA heeft zij al op veel grote festivals gestaan en daarnaast werkt zij samen met verschillende producers in de studio. Dat neemt niet weg dat zij het delen van haar zangtechniek en kennis het aller leukste vindt dat er is! Zij heeft les gegeven op verschillende scholen en heeft dus de nodige ervaring met leerlingen van alle leeftijden. Robin begeleidt haar lessen op de piano of gitaar en is gespecialiseerd in zangtechniek, podium presentatie en songwriting en kan jou begeleiden bij het voorbereiden van bijvoorbeeld een auditie of optreden. Fun fact: Robin is zelf haar muziek cariëre begonnen bij de YMCA in Scheveningen! Vanaf haar 8e heeft zij zangles en bandcoaching gehad! Robin is populaire vrouwelijke DJ die haar sporen in de DJ wereld meer dan verdiend heeft.

×

Merijn Weij, docent laag koper, trombone, bastrombone, euphonium en tuba.

Merijn Weij (1992) speelt laag koper: trombone, bastrombone, euphonium en tuba. Wat hem als muzikant interessant maakt is dat deze muzikale duizendpoot ervaring heeft in veel verschillende muziekgenres, van funk/soul tot musical, van HaFaBra tot pop, van klassiek tot bigband. Naast het spelen werkt hij ook als arrangeur. Op dit moment toetert Merijn bij AGARN Brass Collective, Musicalgezelschap Otis, en Blazerscollectief West.

×

Oksana Muskosii, docent (alt) viool en piano.

Oksana Mukosii (1992) is geboren in Kiev, Oekraïne. Ze begon viool te spelen toen ze 6 jaar oud was. Nadat ze als violist was afgestudeerd aan de Special Secondary Music School, vernoemd naar Lysenko in Kiev, studeerde Oksana op 18-jarige leeftijd altviool aan de National Music Academy of Ukraine in Kiev. In 2015 studeerde ze cum laude af aan de National Music Academy of Ukraine met een bachelordiploma. In 2018 is Oksana afgestudeerd met Bachelor Diploma en in 2020 met Master Diploma van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2021 behaalde Oksana het Artist Certificate.

×

Leah Uijterlinde, docent projectkoortjes enn workshops.

Leah geboren in Polen (1992) studeerde in 2017 af bij de hoge school van de kunsten bij Jazz Vocals Codarts.te Rotterdam. Naast de zang had zij als bijvakken basgitaar en klarinet. Jazz en pop muziek is haar passie wat zij graag deelt met zijn leerlingen en waar hij ook goed in is, ook heeft zij een theater opleiding. Zij speelt in meerdere bands waaronder 'The Magic Mumble Jumble' en Reina trio.

×

Valerie Pronk, muziektherapeut, muziek op maat, docent gitaar.

Valerie Pronk (1996), muziektherapie gestudeerd aan de hogeschool Leiden. Zij werkt op antroposofische én reguliere wijze met diverse doelgroepen. Haar hoofdinstrument waarin zij geschoold is: gitaar, maar zij kan diverse instrumenten inzetten om de ontwikkeling van anderen te stimuleren. In plaats van enkel gespreksvormen te gebruiken, gebruikt zij muziek om emoties te verwoorden. Daarnaast zet zij muziek ook in voor plezier door middel van muzieklessen. Zij is sinds haar 8e betrokken bij de organisatie YMCA en hoort nu ook bij ons team!

×

Paul Istance, docent, zang, piano/keyboard, singersongwriting en trompet.

Paul (1991) in Duitsland geboren en doet momenteel zijn master op het conservatorium Rotterdam. Hij had reeds eerder een opleiding afgerond als Jazz trompettist. Momenteel doet hij zijn master in piano en zang. Muziek is zijn passie wat hij graag deelt met zijn leerlingen en waar hij ook goed in is. Hij heeft ook zijn eigen project band 'The Magic Mumble Jumble' waar het enthousiasme van afspat.

×

Johnny Bruce Muller, docent gitaar.

Johnny Bruce Muller ( 1991) is zanger, songwriter en gitarist. Sinds 2012 geeft hij gitaarles inzijn woonplaats Zoetermeer, maar breidde al snel uit en gaf in 2013 gitaarcursussen op Haagse basisscholen voor "Voorwelzijn". Eind 2013 begon Johnny bij MusicMyStyle, waar hij inmiddels al weer meer dan 3 jaar werkt. Hij geeft gitaarles, ukelele-les, ZANGLES en kleutermuziek (in groepjes en privé). Johnny stond in 2017 voor groep 1 en 2 bijde Karreschool te Den Haag waar hij kleuters liet dansen, zingen en trommelen. Naast een passie voor lesgeven timmert Johnny ook aan de weg als Singer-Songwriter. Hij trad opp bij de festivals: Haagse Pop Week, 'Picknick", Hipfest, 'Maatschappij Pop", 'PaardCafé'. Ook organiseert hij de wekelijkse 'Open Mic' in Café de BieB te Den Haag.

×

Natalia Kharetskaya, dirigent YMCA Popkoor.

Natalia (1991) is in 2014 afgestudeerd op het conservatorium in Litouwen als Jazz Vocalist. In 2015 verhuisde zij naar Nederland waar zij afstudeerde in 2019 bij Codarts in Rotterdam in vakken compositie en arrangeren met als bijvakken piano en dirigeren. Na haar afstuderen lanceerde zijn een avant-pop project ‘Cosmic Bride’. Ook als Jazzzangeres liet zij van zich horen in diverse projecten en trad ook op in haar eigen land op de ‘Riga Jazz Stage’. En nu dus ook sinds 2021 dirigent bij het YMCA-popkoor.

×

Robbert Blok, docent, piano/keyboard, zang, gitaar en basgitaar.

Robbert (1979) Kreeg vanaf zijn 5e jaar Piano les van zijn piano leraar Koos Wessels. Op het zelfde moment pikte hij zijn vaders gitaar in. Op zijn 11e jaar begon hij te componeren op een multitrack recorder die hij voor zijn verjaardag had gevraagd. In 2004 studeerde Robbert af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij geluidsopname en weergavetechniek (Art of Sound) studeerde in combinatie met Jazz Piano. Na zijn studie en wat andere projecten besloot hij te gaan reizen. Na zijn reizen en veel muziek maken werkte hij vervolgens als geluidstechnicus en zanger / instrumentalist in een aantal succesvolle bands waaronder de Lijf de Leeuw Band en Vocal Group Pitch Control. Robbert geeft momenteel les in o.a. piano/keyboard, zang en basgitaar.

×

Gregory Kasanbesari, docent piano.

Gregory Kasanbesari (1993) is pianist, componist en muziekdocent. Hij heeft de studie docent muziek aan het Codarts conservatorium in Rotterdam gevolgd, met als hoofdinstrument de piano. Daarnaast heeft hij ook minoren compositie wereldmuziek en orkestdirectie gevolgd. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd onder andere bij pianist Wibi Soerjadi en bij dirigent Michael Havenith. Hij geeft ook vaker optredens bij diverse gelegenheden en houdt zich ook veelzijdig met (buitenschoolse)activiteiten bezig zoals de Orkestontdekker in De Doelen. Jouw muzikale succeservaring begint bij hem.

×

Marian de Graaf, docent blokfluit.

Marian de Graaf (1955) is van kinds af aan bezig met muziek. Gestart met blokfluit, piano en dwarsfluit, waarna sinds 1980 met de blokfluitlessen gestart aan basisschool kinderen. Wat betreft de fluit is zij volledig autodidact. Momenteel privélessen aan kinderen en volwassenen bij de YMCA.

×

Jose Cervera, docent saxofoon.

Jose Cervera (1995) geeft de afgelopen jaren actief les. Hij treedt op in heel Nederland op scholen en podia sinds hij zijn jazzstudie begon aan het KC in Den Haag. Hij heeft ook klassieke saxofoon gestudeerd. Naast zijn groep als leider maakte hij deel uit van projecten zoals onder meer NJA Trio, MB Big Band, Ignacio Santoro Group en Knimes.